Fotogalleri

Kennelträff 2019.

Klippträff för I kullen 2019.

 

 

Kimovikens Knutte våren 2014

April 2014

Många kom på Lagotto I Roslagens trätt i Wira Bruk. 18 hundar och 19 hundförare. Från min kennel kom Kimovikens Agnese, Kimovikens Ambra/Molly, Kimovikens Knutte, Kimovikens Bambi, Kimovikens Bozz, Kimovikens Bezzy/Alice, Kimovikens Caliber/Calle.

20130725-153758.jpg/936767-10152276383204206-681599518-n.jpg

Hei.
Kimovikens Cazper/Perro har flyttet til Norge nå i sommer og har tilpasset seg godt her. Vi bor i Elverum ca 10 mil nord for Oslo. Vi kommer derfor ikke på kenneltreff, det blir litt langt. Perro, som betyr hund på spansk, er en søt og aktiv gutt. Han fyller tomrommet etter Varg, min Flatdoodle (halvt Flatcoated retriver og halvt Kungspudel) som dessverre døde i juni bare 14 dager etter vi fikk Perro. Varg hadde epilepsi, og var veldig syk, men bare to år... Er redd for at Perro også skal bli syk..., men han viser ingen tegn på det. Jobber med lydighet og noen triks; ). Perro er en familiehund ohio skal ikke brukes til noe spesielt annet enn en god turkompis og venn. Han elsker å bade og blir helt yr når han ser vann. Sover om natten og ligger helt stille når jeg klipper han. Kort sagt en fin hund!//Anita Hind Simonsen.

 Kimovikens Bozz

Till er övriga valpköpare en kort presentation av Kimovikens Bozz och hans familj; strax innan vi fick Bozz hade vår hund, Beppe gått bort, efter ett lång oh rikt hundliv, 15 år 2 månader och 12 dagar gammal. Beppe var också en Lagotto och när vi fick honom fanns det endast 34 st Lagotto registrerade i Sverige. Bozz har verkligen fyllt ut tomrummet efter Beppe med sitt "ungdomliga, utforskande och älska livet beteende". Vi har som ni alla, verkligen fått kärlek i massor, inte minst från de syl vassa valptänderna som tack och lov försvunnit... Bozz har blivit en stor hund på de här 3 månaderna och väger nu över 14 kg. Hans familj består idag, av ett medelålders par, maken och jag som idag är "barnfria" för första gången på 27 år! Detta sedan yngsta dottern flugit iväg för studier i USA. I september ska Bozz börja på valp/unghunds kurs i och han kommer att tillbringa mycket av sin tid på Gotland då vi har ett hus där och är där minst en gång i månaden.

Varma kvällshälsningar från Bozz och hans Matte, Carin.

1017098-10151539400631656-1950418154-n.jpg/1476263-10152276342539206-1297123420-n.jpg

Hej,
Vi har suttit och pratat om att vi måste höra av oss och berätta lite om Kimovikens Celzo... men vi har bara inte kommit till skott.
Vi har haft det kanonbra och vi har verkligen fått Världens härligaste hund och han är bara sååå fin och mysig.
Han känns lugn och trygg och ganska självständig. Han har vait med oss på 10 timmars bilresa ( med paus så klart) till Övik och inte gnällt en  gång under hela resan.
Han har åkt färja och då lägger han sig ner och sover... Han träffar andra hundar och älskar att leka. Bäst såklart med andra lagottosar men han är liksom bara glad.
Han är inte jättetuff och stursk och springer inte fram och hälsar på allt och alla, han är inte heller den som har övertaget i leken jämt utan han är lite undergiven ibland.
Hemma så sover han under vår säng på natten, trots att han har både pläd och sovplats i sovrummet så är det under vår säng han trivs bäst. :-)
Det finns massor att berätta  om honom .Elin tränar lite egenhändig rallylydnad med honom i trädgården och Martin älskar att ligga och klappa på honom.
Han snor gärna sockar och springer undan med för att ligga och suga lite på.
Han är dock väldigt tveksam till vatten. Vi har lyft i honom på djupt för att se om han kan simma och det enda han gör är att simma in till land.
Han går gärna i vattenbrynet och doppar benen till magen men inte längre än så. Gräva i strandkanten är fantastiskt kul och i Stugan älskar han att sitta på udden och titta på allt som händer i vattnet med fiskar som slår, fåglar som dyker och barn och båtar som kommer förbi.
Vi har gått valpkurs och nästa vecka fortsätter vi med en lydnadskurs till.
Vi har funderat på utställning och hoppas få till det under hösten. Vi tänker också mentaltesta honom så småningom och sen får vi se vad som händer.
Vi har verkligen fått en helt underbar hund och är så glada över honom.
Absolut kan vi tänka oss att komma på en kennelträff, det vore kul att träffa andra ägare och Celzo's syskon såklart.
Jag lägger ju ganska mycket bilder på FB som du vet och försöker hålla dig lite uppdaterad.
Varma Hälsningar hela familjen Schill. 
 
getattachment.jpgBesök o klippning av Alice (Kimovikens Bezzy).

img-5099.jpg

 BAYRON med sin familj flyttar till Borlänge!

image.jpg

CAZPER med sin familj och nya kompisen Varg,

flyttar hem till Norge i Juni.

image.jpg

CELZO med sin familj boendes i Linköping!

image.jpg

CALIBER flyttar till sin familj boendes i Upplandsväsby!

Bello flyttade till Borlänge med sin familj!

image.jpg

BEZZY flyttade till Danderyd!

image.jpg

CHIVAZ flyttade till Södertälje!

mini-image.jpg

BAMBINA flyttade till Alunda!

image.jpg

BOZZ Starkenberg har flyttat till sin familj på Lidingö.

 

image.jpg

KIMOVIKENS ASTOR Izor

KIMOVIKENS A-Kull har fyllt 1 år! Grattis mina små hjärtan!

En hälsning från KIMOVIKENS ASTOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste!

Regun Fama (Maja) är köpt från Italien född 20190425.

Kennelträff 2019.

Taras o Brunos valpar har flyttat.

Agnes o Brunos valpar har flyttat. 

 

Kimovikens Kennel finns som facebookgrupp.